Fűtési megoldások

Hazánkban az elsődleges, vagy más néven primer energiahordozó a földgáz. Ennél fogva természetesen a legelterjedtebb az egy vagy két körös cirkulációs szivattyúval ellátott gázkazán hő termelővel és radiátoros vagy a padlóba süllyesztett csőkígyó hő leadókkal telepített fűtési rendszer.

Nem vitás hogy a földgáz, mint energiahordozó még évtizedekig megkerülhetetlen lesz a hazai energetikában különösen az iparban az ellátás biztonsága miatt. Mindezek ellenére nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az elektromos fűtési megoldások könnyű szabályozhatósága, rugalmassága, jó hatásfoka, alacsony karbantartási igénye és alacsonyabb bekerülési költsége miatt komoly alternatívát jelentenek a fosszilis energiahordozókkal működő rendszerekkel szemben.

2015-ben kiviteleztük az első olyan lakó ingatlant, amelynek tető héjazatára olyan mennyiségű fotovoltaikus napelem modult telepített, amely megtermelte az elektromos kazánnal ellátott vizes padlófűtés kört és a kiegészítő infrafűtéshez szükséges villamos energiát. Az említett rendszer a többlet beruházási költséget 4 év alatt megtermelte.

Amennyiben cserélné elavult fűtési rendszerét vagy új ingatlant épít, akkor tudjon meg többet az általunk kínált fűtési megoldásokról, hogy jól dönthessen:

error: