buy Lyrica online india Termék információ

+36 1 409 0730
+36 70 314 1610

Az Országgyűlés a keddi ülésén elfogadta a dohányzási törvény módosító javaslatát, amit a képviselők 271 igennel, 37 nemmel és 14 tartózkodás mellett hagytak jóvá. 2012. január 1-jétől nem lehet rágyújtani a munkahelyeken, éttermekben, a bárokban, de még a Parlamentben sem. A jogszabály bevezetését követően három hónap átállási idejük lesz a dohányosoknak, így csak 2012. április 1-től büntetik azokat, akik a törvényt megszegik, és zárt térben rágyújtanak.

Jövő januárjától tilos dohányozni éttermekben, kocsmákban, bárokban, közintézményekben, munkahelyeken, vonatokon, buszmegállókban és gyalogosok által használt aluljárókban. Iskolák, gyermekjóléti intézmények és kórházak udvarán sem lehet rágyújtani.

A közforgalmú intézményekben való dohányzás megtiltása csak részben sikerült, ugyanis a törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a kocsmák és éttermek kerthelyiségeiket kinevezhetik dohányzó résznek. A szállodáknak is van módjuk szivartermet kijelölni, azonban ott ételt és italt nem szolgálhatnak fel.

A börtönökben és pszichiátriai intézményekben kijelölt helyen zárt térben is lehet dohányozni, hogy kordában lehessen tartani a bezártság miatt felgyülemlett feszültséget.

A törvény betartását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség ellenőrzi majd. A játszótereken és buszmegállókban a közterület-felügyelők is kiszabhatnak büntetést.

.

{slide=Működési elv RadiSol infrapanel}

Az ember alapvető fiziológiai szükségleteinek egyike a környezet kellemes hőmérséklete. Ezért az épületek tervezésénél nagy figyelmet fordítanak ennek elérésére. Ez magas beruházási és üzemeltetési költségekkel jár, így a fűtés hatásfoka fontos tényezővé válik az épület effektív értékének figyelembevételénél. Ugyanígy van ez a műszaki fejlődés területén is. Javul a falak, ablakok, ajtók szigeteléseinek minősége, új  szabályozási módszereket, főleg új hőforrásokat fejlesztenek ki. Ilyenek a hősugárzó panelek. Ezek 37 mm vastagságú, 0,25-0,5 m2 felületű lapok. Egyszerűen helyezkednek el a mennyezeten a fűtendő helyiségben vagy mint szóló panelek, vagy mint kazettás mennyezet tagja. Azért a mennyezetre (a hagyományos fűtési mód logikájával ellentétben - ahol a hő felfelé terjed), mert ezek a panelek más alapvetően eltérő módon adják át a hőt. A hagyományos fűtési módok először a helyiség levegőjét melegítik, amely aztán a falak és a tárgyak körül áramolva ezeket melegíti. A levegő tehát mindig melegebb, mint a falak és a tárgyak. A  hősugárzó panelek fordítva adják át a meleget a helyiségben, elsősorban sugárzással (7-10 um hullámhosszúságú infravörös sugárzás). Ez a sugárzott hő a felület magas hőkibocsátásából ered 0,94-0,98. A hősugárzó panelek ugyanúgy mint a Nap, először a helyiségben lévő falakat, tárgyakat és személyeket melegítik fel, s tőlük melegszik fel a levegő. Azért, hogy az infravörös sugarak a maximális teret érjék, a legalkalmasabb elhelyezés a mennyezet.

A hatékonyság a következő három fő elven múlik:

1. Maximális hőleadás sugárzással

2. A hőforrások egyenletes elhelyezése a helyiségben

3. Minőségi szabályozás

1. Maximális hőleadás sugárzással

lsmert tény, hogy ha a helyiségben 24 C° hőmérsékletű a levegő, de a falak hűvösebbek (16 C°), nem olyan kellemes a közérzet, mint 22 C°-os levegőnél és 18 C°-os falaknál. Ez kimutatható téli időszakban is, hiszen napon vagy árnyékban tartózkodás esetén azonos levegőhomérséklet mellett a hőérzet különböző. A hatékonyság szemszögéből meg kell említenünk a szellőztetéssel járó kisebb energiaveszteséget és a hőelosztás egyenletességét. A sugárzó hőforrás nagy részét a mennyezeten elhelyezett sugárzó panelek biztosítják. A fűtés egyéb fajtáinál vagy nincs elegendő melegítő felület, felületi hőleadás, vagy elhelyezésük nem teszi lehetővé, hogy maximálisan befűtsék a térséget.

2. A hőforrások egyenletes elhelyezése a helyiségben

Szakemberek részére a fűtés, szellőztetés területén a klimatizáció a második alapelv. Előnyösebb szerelni több alacsonyabb teljesítményű hőforrást egyenletesen szétosztva a helyiségben. A helység hőmérséklete horizontálisan egyenletesebb. Ezt a padlófutés, a mennyezeten elhelyezett sugárzó panelek és a klimatizáció egyes fajtái teljesítik.

3. Minőségi szabályozás

Minden fűtésfajtánál az energiatakarékosság legismertebb módja a szabályozás. A magas minőségű, rugalmas és programozható szabályozás segíti áttekinteni az összes hőnyereséget a helyiségben mint pl. ablakon keresztüli napsugárzás, több személy jelenléte, elektromos fogyasztók üzemeltetése (vasaló, villanytűzhely). A hőmérséklet csökkentésének lehetőségeit is ez a szabályozás biztosítja, pl. éjszaka vagy távollét esetén, de különböző hőfok szükséges. Az egész szisztémának azonban gyorsan és minimális regulációs eltéréssel kell reagálnia. Erre azok a hőforrások alkalmasak, melyek rövid időn belül elérik a kért hőfokot, amelyek a felületi hőmérséklet változásaira elegendő tartalékkal rendelkeznek, azok, amelyek lehetővé teszik az egyszerű szabályozást, s végül azok, melyek a különböző helyiségekben nem függnek egymástól.

Ezeket a követelményeket legjobban a sugárzó fűtőpanelek teljesítik.Amíg a padlófűtésnek vagy hagyományos központifűtésnek előbb nagy tömeget kell felmelegítenie (padlót, illetve vizet a kazánban és radiátorban), az elektromos sugárzópanelek időállandója max. 900 másodperc. A panelek magas felületi hőmérséklete (max. 100 C°, mert a mennyezeten személyek számára elérhetetlenek) elegendő tartalékot képeznek a környezet hőszükségletéhez.

A szabályozás egyszerűsége adott a panelek szerkezete révén, ahol a hőforrás tulajdonképpen egy nagy felületű elektromos ellenállás alacsony teljesítménnyel (350 W-ig). Nem szükséges lépcsőzetesen biztosítani a változásokat a hőforrástól (kazán) a hőtárolókig (vezetékek, radiátorok). A hőforrások kölcsönös függetlensége is adott a panelek szerkezete révén.

Minden panel egyenként irányítható megfelelő szabályozóval, amely pár perc alatt változtatja a felületi hőt s ezzel a hatékonyságot. A létező szabályozók különböző hőmérsékletek biztosítását teszik lehetővé az egyes helyiségekben függetlenül az időtől. Így az egész szabályozási módszer nagyon érzékeny, gyors és az ember beavatkozása nélkül takarékoskodik az elektromos energiával az egész fűtési szezon ideje alatt. Hőtárolós kályha és egyéb hőfejlesztő készülékekkel szemben a beépítendő teljesítmény RadiSol infrapanelekkel 1/3 résznyi.

170 m3 hőtárolós kályhával eseti fűtésnél 15-20 kW.

170 m3 RadiSol panelekkel eseti fűtésnél 5 kW.

A szerelés egyszerűsége, a beruházási költségek a klasszikus fűtéshez viszonyítva, alacsony üzemeltetési költségek, gyakorlatilag korlátlan élettartam és magas műszaki színvonal teszi a RadiSol paneleket nagyhatású és távlati fűtőeszközzé.

{slide=Slide Title 2}

Your text...

{/slides}

.

Dohányzás vendéglátó egységekben

Dohányzás vendéglátó egységekben
Az Országgyűlés a keddi ülésén elfogadta a dohányzási törvény módosító javaslatát, amit a képviselők 271 igennel, 37 nemmel és 14 tartózkodás mellett hagytak jóvá. 2012. január 1-jétől...
Bővebben...

Radisol Infrafűtés

Radisol Infrafűtés
Az ember alapvető fiziológiai szükségleteinek egyike a környezet kellemes hőmérséklete. Ezért az épületek tervezésénél nagy figyelmet fordítanak ennek elérésére. Ez magas beruházási...
Bővebben...
Joomla inotur picma